El mes de juny ens alerta de diferents coses, com són, l’arribada de l’estiu juntament amb la calor, que el curs està a punt de finalitzar, i que cada cop tenim més a prop les colònies de la residència que farem durant el mes de juliol.

Tant per les nenes com per l’equip educatiu que formem part de la Residència infantil Elisabets de la Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona, les colònies són els quinze dies més relaxants i alhora divertits, on gaudim d’unes vacances a la vora del mar, sense perdre l’essència de muntanya, ja que durant aquestes vacances dormim en la part més alta de Sant Andreu de Llavaneres.

Per nosaltres, les colònies tenen, per sobre de tot,  un plantejament educatiu. L’objectiu principal, es transmetre i  fer viure experiències a les nenes de la residència en edats compreses entre 6 a 18 anys, per treballar actituds, comportaments i valors de manera amena, que faran créixer a la persona i transformar l’entorn i la societat.

Entenem aquest espai com un àmbit privilegiat per educar en la socialització i posar en pràctica normes de respecte, de tolerància i de diàleg. Es treballa la transmissió d’hàbits saludables i conductes respectuoses i responsables vers els altres i vers l’entorn, que es complementen amb el valor de la paraula, l’afecte i la tendresa i s’amaneixen amb una bona dosi de diversió.